Στη Nutramedica ενδιαφερόμαστε πάντα για την υγεία του κατοικιδίου σας. Μέσα σε ένα πλήρη πακέτο κορυφαίων προϊόντων που διαθέτουμε προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες καλλωπισμού για το τετράποδο φίλο σας. Τα προϊόντα και οι άνθρωποι που επιλέγουμε είναι πάντα με γνώμονα τη γνώση, τη ποιότητα και την άριστη αποτελεσματικότητα.
Έτσι λοιπόν η περιποίηση του κατοικιδίου σας γίνεται από έμπειρους και εξειδικευμένους στο χώρο Groomers με τα κορυφαία στο κόσμο προϊόντα. Στον καθαρό και προσεγμένο χώρο του υποκαταστήματός μας Skyloskaigata το κατοικίδιο σας απολαμβάνει μια πλήρη και ολοκληρωμένη περιποίηση, πάντα λαμβάνοντας υπόψιν μας τις δικές σας προτιμήσεις.
Εδώ είναι μερικές από τις υπηρεσίες περιποίησης που προσφέρουμε:

Brush

1.Χτένισμα –
αφαίρεση νεκρού τριχώματος

Τα περισσότερα σκυλιά απολαμβάνουν να βουρτσίζονται και οι συνεδρίες θα ενισχύσουν το δεσμό με το σκυλί σας διατηρώντας ταυτόχρονα ένα υγιές τρίχωμα. Οι ανάγκες βούρτσας ενός σκύλου εξαρτώνται από τον τύπο τρίχας. Επιλέξτε τα σωστά εργαλεία και ακολουθήστε αυτές τις ελάχιστες οδηγίες:
   Τα σκυλιά  με μακρύ μαλλί συνήθως απαιτούν καθημερινό βούρτσισμα για να αποτρέψουν τo μπλέξιμο των μαλλιών.
Τα σκυλιά  με μεσαίου μήκους μαλλί έχουν την τάση για μπέρδεμα και πρέπει να βουρτσίζονται τουλάχιστον εβδομαδιαίως.
Τα σκυλιά μικρού μήκους μαλλιών μπορούν συνήθως να περάσουν μερικές εβδομάδες για βούρτσισμα.

Ανεξάρτητα από τον τύπο τρίχας, μπορείτε να βουρτσίζετε το σκυλί σας καθημερινά – ειδικά αν το απολαμβάνει. Το τακτικό βούρτσισμα θα κρατήσει το τρίχωμα λαμπερό και υγιές. Το πιο συχνό βούρτσισμα κατά τη διάρκεια της περιόδου απόρριψης μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της συσσώρευσης τρίχας και της υπερβολικής απόρριψης.

2.Κόψιμο νυχιών

Το κόψιμο νυχιών συχνά απεχθάνεται από σκύλους και ιδιοκτήτες.Τα περισσότερα σκυλιά το αντιπαθούν ακόμα και αν συνεργάζονται και ξέρουν πόσο πονάει όταν τα νύχια κόβονται πολύ κοντά. Οι ιδιοκτήτες σκύλων συχνά δεν αισθάνονται άνετα με τη διαδικασία από φόβο μήπως πονέσουν τα σκυλιά τους.

Τα σκυλιά θα αναπτύξουν μια αποστροφή για το κόψιμο των νυχιών μόλις βιώσουν πόνο από αυτό. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε αυτό είναι να μάθετε πώς να κόβετε τα νύχια σωστά και να είστε προσεκτικοί.Στην ιδανική περίπτωση, ένας κτηνίατρος τεχνικός,κτηνίατρος ή groomer θα πρέπει να σας διδάξει πώς να περιποιείστε τα νύχια του σκυλιού σας. Τα περισσότερα σκυλιά χρειάζονται μηνιαίες περιποιήσεις νυχιών, αλλά το σκυλί σας μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το ρυθμό ανάπτυξης νυχιών.

3.Μπάνιο

Η ώρα του μπάνιου δεν σημαίνει διασκέδαση στα περισσότερα σκυλιά και ιδιοκτήτες. Μπορεί να φέρνει στο μυαλό την εικόνα ενός υγρού σκύλου που τρέχει από τη μπανιέρα & στάζει σε όλο το σπίτι. Το λούσιμο δεν πρέπει να είναι έτσι, αν το σκυλί σας μπορεί να το συνηθίσει. Μπορεί να μην του αρέσει το μπάνιο,αλλά θα είναι ευκολότερο να το διαχειριστεί. Μάθετε πώς να κάνετε σωστά το μπάνιο στο σκύλο και να κάνετε την εμπειρία όσο θετική μπορείτε για εσάς και το σκυλί σας.

Τα περισσότερα σκυλιά πρέπει να λουστούν μόνο όταν φαίνονται βρώμικα ή έχουν φαγούρα. Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να κάνουν μπάνιο τα σκυλιά τους κάθε μήνα, αλλά το μπάνιο μία φορά την εβδομάδα δεν θεωρείται επιβλαβές. Χρησιμοποιείτε πάντα σαμπουάν χωρίς σαπούνι που προορίζεται για σκύλους. Ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος και του τριχώματος του σκύλου σας, ο κτηνίατρός σας μπορεί να συστήσει ένα συγκεκριμένο σαμπουάν. Σε αυτή την περίπτωση, φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κτηνιάτρου σχετικά με το μπάνιο.
Δείτε προϊόντα όπως το MD-10.

Macro ear of a jack russell dog.

4.Περιποίηση αυτιών

Τα αυτιά του σκυλιού σας μπορεί να είναι ένα καταφύγιο για τα βακτηρίδια και τους μύκητες εάν δεν διατηρούνται καθαρά. Ορισμένα σκυλιά μπορεί να είναι όλη τους τη ζωή χωρίς προβλήματα στο αυτί και ο μόνος απαραίτητος καθαρισμός του αυτιού να είναι κατά τη διάρκεια του μηνιαίου λουτρού. Άλλοι σκύλοι έχουν χρόνιο νόσημα στο αυτί και απαιτούν πολλαπλούς καθαρισμούς την ημέρα.

Τα προβλήματα των αυτιών μπορούν συχνά να εντοπιστούν στη γενετική. Τα σκυλιά με δισκοειδή αυτιά ή μακριά μαλλιά τείνουν να είναι προδιάθετα σε προβλήματα αυτιών, επειδή το ακουστικό κανάλι απλά δεν έχει τόσο μεγάλη έκθεση στον αέρα. Πολλά προβλήματα αυτιών είναι ένα σημάδι αλλεργιών. Εάν ο σκύλος σας έχει υπερβολικά σμήγματα ή άσχημη οσμή στα αυτιά του, ο κτηνίατρός σας πιθανόν να συνταγογραφήσει ειδικά καθαριστικά αυτιών και φάρμακα. Εάν τα αυτιά του σκυλιού σας είναι σχετικά υγιή, μπορείτε να βοηθήσετε να τα κρατήσετε έτσι με σωστή φροντίδα του αυτιού.

5.Κούρεμα

Τα σκυλιά με συνεχώς αναπτυσσόμενα μαλλιά, όπως το Poodle ή το Shih Tzu και άλλες ράτσες, συνήθως χρειάζονται το κόψιμο των μαλλιών τους κάθε 2-4 εβδομάδες, ανάλογα με τη φυλή του σκύλου και το στυλ της κοπής. Αυτό το καθήκον συχνά αποδίδεται καλύτερα στους επαγγελματίες groomers, αν και πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων είναι σε θέση να μάθουν κάποιες βασικές μεθόδους συντήρησης. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε επαγγελματικές τεχνικές περιποίησης σκύλου, συμβουλευτείτε τους εξειδικευμένους Groomers μας.

6.Striping

Κάθε διαφορετική φυλή ή οικογένεια φυλών έχει και διαφορετικές απαιτήσεις grooming ανάλογα με τις δικές της ιδιαιτερότητες.
To stripping είναι μιά τεχνική του grooming με την οποία αφαιρείται το νεκρό τρίχωμα ενός ζώου με τη χρήση ειδικών εργαλείων. Ας επισημάνουμε εδώ ότι σε κάθε διαφορετική φυλή σκύλου, το τρίχωμα έχει και διαφορετική συμπεριφορά και άρα έχει και διαφορετικές απαιτήσεις. Ειδικά στα τεριέ και στα σνάουτσερ, η τρίχα μεγαλώνει και μακραίνει και από κάποια φάση και μετά πεθαίνει για να δώσει τη θέση της στη νέα τρίχα, οπότε χρειάζεται τακτική απομάκρυνση της παλιάς, νεκρής τρίχας. Στην ουσία, αυτό που κάνουμε είναι να επιταχύνουμε τη φυσική διαδικασία, απομακρύνοντας το νεκρό τρίχωμα το οποίο ούτως ή άλλως θα έπεφτε σιγά σιγά από μόνο του, όμως κατά τα άλλα δεν αφαιρούμε καθόλου από την υγιή τρίχα του ζώου.
Η διαδικασία αυτή, για τις συγκεκριμένες φυλές μπορεί να ξεκινήσει κάπου στους τρεις μήνες ηλικίας του κουταβιού, σταδιακά και προσεκτικά στην αρχή ώστε να αρχίσει το τρίχωμα να δυναμώνει και να έχει πιο σκληρή υφή, κι έπειτα θα πρέπει να γίνεται περίπου κάθε οκτώ εβδομάδες σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Το stripping είναι μιά διαδικασία που δεν έχει πόνο ή ενόχληση για το ζώο, απλώς σε έναν ενήλικο σκύλο που έρχεται για πρώτη φορά σε έναν groomer, απαιτείται πρώτα μια αρχική αξιολόγηση ώστε να διαπιστωθεί η παρούσα κατάσταση του τριχώματος και να ξεκινήσει με τον σωστό τρόπο η περιοδική του περιποίηση.

Κλείστε μαζί μας ραντεβού στο 210 8000663